Інтернет-магазин SushisT
Понеділок - П'ятниця: 09:00-18:00
Субота, Неділя: Вихідний

Доставка по Києву
Понеділок - П'ятниця: 11:00-19:00
Субота, Неділя: Вихідний

Відправка Новою Поштою
Понеділок - П'ятниця
Замовлення оформлені до 13:00  відправляються в той же день,      після - наступного.

Інтернет-магазин продуктів для суші

Каталог товарів

Які страви поєднуються із суші?

Категорії
Зміст
  1. Сервірування столу в азіатському стилі
  2. Сервіровка столу
  3. Які страви можуть подаватися до ролів та суші?
  4. Соєвий соус
  5. Васабі
  6. Імбир
  7. Кунжут
  8. Рисовий оцет
  9. Горіховий соус
  10. З якими блюдами рекомендується поєднувати суші?
  11. Суп
  12. Салат

Найвідомішими в Україні стравами японської кухні залишаються суші та роли. Вони відрізняються оригінальним смаком, низьким вмістом калорій та присутністю великої кількості корисних речовин. Суші та роли дозволяють швидко насититися. Саме тому ці страви часто стають чудовою закускою на святковому чи буденному столі.

Сервірування столу в азіатському стилі

Сервіровці столу завжди приділяли особливу увагу. Оскільки це не лише красиво та зручно, а й сприяє збудженню апетиту. У різних країнах існує різна культура сервірування. Любителям японської кухні не зайвим буде мати уявлення про правильне сервірування столу. Ці знання дадуть можливість не впасти в багнюку обличчям, під час суші-вечірки. Організовуючи суші вечірку, мало просто замовити суші або самостійно приготувати роли. Обов'язково слід створити у приміщенні відповідну атмосферу і дає можливість хоча б ненадовго доторкнутися культурної спадщини іншої країни.

Сервіровка столу

Для створення атмосфери країни сонця слід правильно сервірувати стіл. Це перший та дуже важливий момент. Для подачі суші не підійде європейський посуд. За японськими традиціями слід подавати різні види суші в посуді різних форм і розмірів. Іншими словами - для кожного виду суші існує свій посуд.

Дотримуючись японських традицій, необхідно ставити на стіл квадратну страву. Воно може бути виготовлене з дерева чи порцеляни. Також на столі мають бути присутні й інші види посуду: сушіоке, гета. У безпосередній близькості знаходиться соусник. Такий японський посуд називається сеюзаром і має форму невеликої піали. Якщо такого посуду немає, допустимо використовувати традиційний соусник. Звичайно сервірування столу не обходиться без підставки для паличок - хашіокі.

Сервірування столу для подачі суші роли мало чим відрізняється. Але деякі тонкощі все ж таки слід пам'ятати.

Крім того, є певний порядок подачі страв.

Стіл необхідно правильно сервірувати гарним посудом. Також його обов'язково прикрашають різними гілочками зелені та створеними з овочів та фруктів фігурками. У Японії існує негласне правило, що стіл слід прикрашати тільки тим, що можна з'їсти. Також дуже важливо не перевантажувати стіл посудом, прикрасами та стравами. Вільного простору має бути достатньо: чим його більше – тим краще. Японці вважають, що велика кількість посуду та страв на столі, створює великі незручності під час трапези. Адже людям доводиться тягнутися за стравами через весь стіл або просити тих, хто сидить поруч, передати їм тарілки.

Число приладів на столі має бути непарним, оскільки жителі Японії в цьому плані досить забобонні. Тому, якщо запрошено парну кількість гостей, на стіл просто кладеться зайва пара паличок. Ці палички мають бути спрямовані вліво своїми гострими кінчиками. Складається ця пара паличок на підставку.

Правил трохи і вони не такі вже й складні, тому замовивши улюблені японські страви, можна впевнено приступати до сервірування столу.

Які страви можуть подаватися до ролів та суші?

Страви японської кухні відрізняються багатим смаком, розкрити та доповнити який допомагають різні соуси, що подаються до цих страв. Саме соуси дає можливість збагатити смакові відчуття та насолодитися досконалим післясмаком. Японські кухарі відточують свою майстерність багато років, і їхні секрети варто взяти на озброєння.

Соєвий соус

Є базовою приправою, без якої не обходиться жодна подача суші чи ролів. Цей соус дозволяє яскравіше відчувати смак страви, оскільки робить його не таким однорідним. Солонуватий смак цього соусу ідеальний і до риби, і до м'яса. Тому в японській кухні він посідає почесне перше місце серед усіх соусів.

Потрібно знати, що традиційні японські роли або суші готуються без використання солі. Тому соєвий соус усуває прісність смаку, роблячи страву більш насиченою та яскравою.

Крім того, соєвий соус дуже низькокалорійний. Його рекомендують вживати за бажання нормалізувати свою вагу. Оскільки він здатний сприятливо впливати на травні процеси. Вживання соєвого соусу прискорює перетравлення їжі та дозволяє швидко переварити навіть зайву порцію улюбленої страви. Соєвий соус подобається багатьом, тому, збираючи велику компанію, слід мати в запасі зайву пляшечку такого соусу.

Васабі

Цей соус готують із рослини евтрему, яке за своїми смаковими якостями нагадує відомий усім хрін. Васабі відрізняється не тільки легкою та однорідною структурою, але й красивим блідо-малахітовим кольором. Соус доповнює суші з крабом або філе лосося, надаючи страві гостроти та пікантності. Оскільки при приготуванні суші використовують сиру рибу, а васабі має здатність знищувати патогени, то ці продукти доречно поєднують. Крім того, цей соус є відмінним засобом для захисту зубної емалі від впливу бактерій, здатних викликати карієс. Васабі подається не лише як самостійний соус. Також він є компонентом багатьох страв.

Імбир

Корінь імбиру, нарізаний слайсами і замаринований, є супутником всіх видів ролів, особливо коли на стіл їх подають кілька видів. Білі або рожеві слайси імбиру є відмінною, в міру гострої закуски.

Для отримання слайсів рожевих відтінків не використовуються ні натуральні, ні синтетичні барвники. Такий колір виходить в результаті ретельно прорахованого співвідношення цукру та оцту, які використовуються для приготування маринаду.

Маринований імбир має приємний терпкувато-пряний смак, який не тільки не перебиває смак ролів, а освіжає смакові рецептори, що дозволяє насолодитися улюбленою стравою, відчувши всі його нотки. І це є основною причиною подачі до столу маринованого імбиру. Маринований імбир є обов'язковою приправою на столі, де представлено кілька видів ролів. Один або кілька слайсів імбиру рекомендують вживати між прийомами різних видів ролів, щоб позбутися післясмаку попередньої страви. Ця традиція схожа з використанням кави, аромат якої дозволяє позбавитися запаху парфуму, щоб відчути запах наступного.

Кунжут

Насіння сезаму широко використовується в азіатській кухні. У японській кухні насіння кунжуту чорного та білого кольору використовується у приготуванні різних страв з рису та для прикраси ролів та суші. Насіння не тільки завершує естетичність страви, але й має ніжні смакові відтінки. Крім того, насіння сезаму має багатий на корисні речовини та елементи склад, що робить його ще більш привабливим. У кунжуті у великих кількостях є вітаміни групи В та вітамін Е, а також мікроелементи Fe, Zn, P, Mg.

Рисовий оцет

Легкий аромат і солодкуватий смак робить цей інгредієнт незамінним при приготуванні різних страв. Цей оцет в японській кухні використовується для маринування риби та надання рису в суші або ролах більш насиченого відтінку та оригінальних смакових ноток. Корисних властивостей цього продукту також достатньо. При регулярному вживанні у складі страв рисовий оцет сприяє виведенню з організму шлаків, очищенню стінок судин від бляшок холестерину, нормалізації процесів травлення. Натуральний рисовий оцет є недешевим інгредієнтом, проте його використання варте того.

Горіховий соус

Основним компонентом цього соусу є горіхи. Але крім них також використовується насіння кунжуту, сік лимона та різні рослинні олії. Найчастіше використовують цей соус для заправки салатів або як пікантну приправу для страв з овочів. Горіховий соус на столі з ролами чи суші – нечастий гість, проте це поєднання однозначно варто оцінити. Тонкий і ніжний смак горіхів чудово поєднується з ролами, органічно вписуючись у смаковий букет. Корисні властивості горіхів та кунжуту, що використовуються для приготування цього соусу, зберігаються і в готовому продукті. Тому соус багатий на жирні кислоти, що дозволяє підтримувати в тонусі імунну систему, стимулювати діяльність мозку та покращувати кровообіг.

З якими блюдами рекомендується поєднувати суші?

Суші та роли відмінно поєднуються з різними соусами та маринованими овочами. Крім того, східна кухня пропонує різноманітні гарніри, які подаються на стіл до цих страв. Серед найбільш популярних гарнірів залишаються страви, приготовлені у технології “темпура”. Спеціальна мука, що використовується для приготування особливого кляру, дала назву цілої категорії страв. У такому клярі обсмажують практично будь-які продукти: шматочки овочів, м'яса, риби, морепродуктів. При цьому страва має хрустку скоринку, але залишається ніжною і соковитою всередині.

Суп

Місо-суп - це ще одна страва, яку дуже часто подають до суші та ролів. Основою такого супу служить бульйон та спеціальна паста місо, приготовлена ​​із ферментованих бобів сої. Такий суп немає великої кількості калорій. Він сприяє правильному процесу травлення, при регулярному вживанні здатний є гарним профілактичним засобом різних онкологічних захворювань, оскільки багатий на цинк, залізо, кальцій. Японці вживають це суп у кожен прийом їжі - тричі на день. Місо-суп відмінно поєднується з ролами та суші та дає можливість відчути себе ситим після їжі.

Салат

Такі страви з овочів не тільки дозволять стіл різноманітнішим, а й відмінно гармоніюватимуть з ролами та суші.

Салати, що належать до категорії легких овочевих закусок, ідеально поєднуються з ролами, але за умови, що вони не мають у своєму складі великої кількості інгредієнтів. Оптимальним варіантом салату є страва, основою якої залишається лише один овоч. Наприклад, огірковий салат із лимонною заправкою та насінням кунжуту. Японці часто подають на стіл страву Хіяші Вакам. Це салат, приготований з водоростей, заправлений кунжутним маслом, лимонним соком та гострим перцем. До суші та ролів також будуть доречні будь-які зелені салати (Айсберг, крес-салат, ромен та ін), заправлені олією та лимонним соком.

А ось майонезні салати з ролами та суші не поєднуються.

Сподіваємося, що наші рекомендації допоможуть вам не тільки правильно сервірувати стіл до суші-вечірки, а й правильно скласти меню для урочистостей.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Доставка по всій території України
Доставка по всій території України