Інтернет-магазин SushisT
Понеділок - П'ятниця: 09:00-18:00
Субота, Неділя: Вихідний

Доставка по Києву
Понеділок - П'ятниця: 11:00-19:00
Субота, Неділя: Вихідний

Відправка Новою Поштою
Понеділок - П'ятниця
Замовлення оформлені до 13:00  відправляються в той же день,      після - наступного.

Інтернет-магазин продуктів для суші

Який напій підходить до суші?

Категорії
Зміст
  1. Алкогольні напої до суші
  2. Саке
  3. Пиво
  4. Вино
  5. Вибір безалкогольних напоїв до суші
  6. Чай
  7. Соки
  8. Недоречні до суші напої

Найбільш відомим і улюбленим у всьому світі стравою країни сонця, що сходить, є суші. Готуються вони із традиційних японських продуктів, оскільки тільки так можна передати весь колорит японської кухні. В основі цієї страви лежить рис, який гармонійно може поєднуватися з різними видами риби, овочами, сиром та іншими продуктами. Оскільки суші мають велику кількість варіантів приготування, ця страва може подаватися до столу протягом усього дня. Його подають і як закуску, і як повноцінний прийом їжі. Подається і в холодному, і гарячому вигляді. Іншими словами – і в будній день, і у свято, вранці, вдень чи ввечері – суші завжди будуть доречними. Варіантів приготування цієї стародавньої японської страви існує величезна кількість, тому щоразу можна вибирати щось нове.

Досить часто, вибираючи суші чи роли, виникає закономірне питання: які напої краще вживати разом із цією стравою? Відповідь на це питання буде дано нижче.

Алкогольні напої до суші

Алкоголь – напої, що містять у своєму складі етиловий спирт. Алкогольні напої можуть бути різної міцності, тому дуже важливо правильно вибрати напій, щоб він міг підкреслити смак блюда, а не заглушити чи перебити його.

Багато хто, вирішуючи який напій вибрати до свого улюбленого японського блюда, враховують лише свою перевагу. Але все ж таки існують деякі рекомендації щодо вибору оптимального напою до ролів або суші, оскільки дуже важливо врахувати міцність напою та його смак.

Закономірно, що різні варіанти традиційного японського страви підходять різні напої. Тому далі йтиметься про поєднання різних напоїв з найбільш відомими варіантами цієї японської страви.

Саке

Не дивно, що першому місці стоїть традиційний японський алкогольний напій. Саке інакше називають рисовою горілкою. Однак при більш детальному ознайомленні з технологією приготування цього напою, напрошується висновок, що саке швидше ставитиметься до категорії вин, ніж до міцного алкоголю, адже його міцність не перевищує 16 градусів. У Японії цей напій подають у гарячому чи холодному вигляді. У Європі прийнято його подавати лише холодним.

Для приготування цього напою використовують шліфований рис, який поєднується у певній пропорції з водою. Деякі рецептури для приготування цього напою вимагають додавання цукру. Щоб забезпечити бродіння, без якого неможливе приготування саке, використовують дріжджі та мікроорганізми кодзі.

Якісне саке відмінно доповнює смак різних японських страв, де є рис, у тому числі суші та роли, тому вважається оптимальним варіантом алкогольного напою, що подається до цієї традиційної японської страви. У Японії саке подають у токкурі.

Пиво

Цей напій також досить непогано підходить до суші та ролами. Оптимально, якщо японське пиво. За відсутності такого, його можна замінити доступними варіантами.

Причина гарної сполучності цього напою та традиційної японської страви проста: смак пива ідеально поєднується зі смаком риби та різних морепродуктів, які є традиційними начинками ролів або суші.

Оптимальним варіантом буде вибір напою святих сортів, оскільки він має більш м'який смак без присмаку гіркоти, отже, дозволить насолодитися смаком основної страви, гармонійно доповнивши її. Подається пиво у келиху.

Вино

Вино також чудово поєднується з суші. І не лише завдяки своїм смаковим якостям, а й помірній фортеці. Вино здатне підкреслити та розкрити нотки різних начинок ролів.

При виборі вина краще надавати перевагу напоям, що мають фруктові відтінки. До суші оптимально вибрати:

  • Біле вино. Воно найчастіше має ніжний та тонкий аромат, що ідеально поєднується зі смаками ролів або суші. Єдиним обмеженням є наявність у страві інгредієнтів різкими смаками (копчені, гострі, жирні);
  • Сливове вино. М'який кисло-солодкий смак та незвичайний аромат виділяють цей напій серед інших вин. Вино має 15 градусів фортеці, але при цьому має корисні властивості. Цей алкогольний напій може подаватись у вигляді самостійного напою як аперитив перед подачею суші або ролів. А може бути основною складовою глінтвейну, який найчастіше готують у холодну пору року;
  • Червоне вино. Багато фахівців сперечаються про поєднання такого вина і традиційної японської страви. Проблема полягає в наявності у червоному вині великої кількості танінів. Ця речовина здатна надавати напою металевого присмаку. Але є й винятки із правил. Такі сорти червоних вин, як “Совіньйон” або “Каберне” поєднуються з ролами чи суші, якщо в начинці є червона риба чи вершковий сир;
  • рожеве вино. Цей напій підходить до практично будь-яких традиційних страв країни сонця, що сходить.

Вибір безалкогольних напоїв до суші

Не всі п'ють алкоголь. Але це не означає, що до суші не можна буде підібрати потрібний безалкогольний напій. Навпаки, є чудові альтернативи алкоголю. Безалкогольні напої не шкідливо впливають на організм. До того ж вони здатні відмінно тонізувати та підкреслювати всю смакову гаму японських страв. Рекомендується надавати перевагу напоям з нейтральним смаком або напоям з легкими цитрусовими нотками. Найбільш вигідними варіантами напоїв із категорії безалкогольних залишаються різні види чаю чи соки.

Чай

Серед безалкогольних напоїв, які ідеально поєднуються з суші, лідерство залишається за зеленим чаєм. Цей напій здатний підтримувати організм у нормальному тонусі протягом дня. Але вибираючи чай, потрібно пам'ятати, що пакетований не підходить. Оптимально заварювати листовий чай.

Не менш важливо дотримуватися і правильної технології заварювання чаю:

  • Не рекомендується заварювати чай окропом. Оптимально заливати його водою, температура якої не вище 80 градусів;
  • Заварник повинен бути виготовлений з фарфору або кераміки. Перш ніж заварювати чай, заварювальний чайник необхідно прогріти, обдавши його гарячою водою і зачекавши кілька хвилин.;
  • За п'ять хвилин, яких цілком достатньо для відмінного заварювання чаю, напій стане ароматним, смачним та красивим. Правильно заварений чай буде досить світлим і ароматним.

У гарячому вигляді до суходолу чай не подається. Зазвичай його охолоджують чи подає у теплому вигляді. Вибір температури чаю обумовлюється сезоном та особистими уподобаннями. Найчастіше цей напій подається до ролів у пообідній час. Це робиться для того, щоб отримати максимум задоволення від улюблених страв і трохи струснутись після напруженого дня, адже зелений чай багатий на антиоксиданти і відмінно тонізує.

Також можна подавати до ролів та суші та чорний чай. При цьому не рекомендується додавати в напій цукор, оскільки він забиватиме смак основної страви.

Соки

Багато свіжоприготовлених соків чудово поєднуються з суші. Найкраще подавати до цієї страви:

  • Свіжий з апельсина або грейпфрута сік. Ці напої можуть ідеально розкрити смак страви. Ці соки добре вживати між подачею різних видів ролів, оскільки соки добре очищають смакові рецептори і дозволяють насолодитися новим смаком. Крім того, ці соки позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи і регулюють рівень холестерину в організмі;
  • Томатний. Цей сік здатний посилити смакові якості роликів або суші. Він містить велику кількість антиоксидантів та покращує роботу нирок;
  • Мікс з огірка та селери. Своєрідний смак цього міксу подобається не всім. Але прихильники здорового способу життя з радістю поєднують смак цього міксу з ролами або суші. Особливо актуальний такий мікс у спеку.

Персиковий, мультифруктовий або яблучний сік можуть подаватися до суші. Їм зазвичай віддають перевагу любителі солодких соків. Також доречно подати до традиційної японської страви мінеральну воду або солодовий напій, міцність якого не більше 1%.

Недоречні до суші напої

Існує ряд напоїв, які не рекомендується поєднувати з ролами чи суші. До таких відносяться різні шийки та солодкі газовані води. Вони містять у собі різні смакові добавки, які здатні зіпсувати смак ролі або суші.

Під заборону потрапляють напої, у тому числі коктейлі, що містять молоко або кисломолочні продукти. Одночасне вживання таких напоїв та суші загрожує серйозними проблемами із травленням.

Не вживають разом із суші та міцні алкогольні напої, оскільки останні перебивають смак суші своєю міцністю.

Правильний вибір напоїв дозволить розкрити всі смакові нотки суші та отримати масу задоволення від улюбленої їжі.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Доставка по всій території України
Доставка по всій території України