Інтернет-магазин SushisT
Понеділок - П'ятниця: 09:00-18:00
Субота, Неділя: Вихідний

Доставка по Києву
Понеділок - П'ятниця: 11:00-19:00
Субота, Неділя: Вихідний

Відправка Новою Поштою
Понеділок - П'ятниця
Замовлення оформлені до 13:00  відправляються в той же день,      після - наступного.

Інтернет-магазин продуктів для суші

Каталог товарів

Як приготувати рис для суші та ролів

Категорії

Вчимося правильно готувати рис для суші, ролів.

Кухня Японії вважається популярною у світі. І це не дивно: це країна славиться завдяки сушам, смачним салатам, ролам, іншим екзотичним стравам, які мають унікальний смак, вважаються корисними, легкими у приготуванні. Одним із основних інгредієнтів східної кухні вважається рис, його додають майже до різних видів сетів. Рис має нейтральний присмак, що відтіняє інші інгредієнти страв. При цьому цей продукт є цілком самодостатнім. Якщо грамотно відварити рис, страви виходять ідеальні.

Для отримання справді смачної, вишуканої страви, здатної мати незабутній смак і танути у роті, підбирається потрібний сорт, крупа правильно готується.

Ми поділимося корисними порадами. Вони допоможуть правильно відварити рис, щоб потім використати для приготування ролів.

Процеси правильного приготування рису для ролів, суші

Кухарі з Японії відточують процедуру приготування цього продукту роками. Вони намагаються вдосконалювати процеси, як художники, які століттями малюють певний ієрогліф для здобуття ідеального ефекту. І все тому, що грамотне приготування дає можливість надати компоненту необхідної форми, при цьому зберегти його текстуру і отримати в результаті смачну страву. Якщо рис після приготування вийшов дуже рідким, липким або сухим, він не стане основою для ролів.

Важливе правило: щоб стати професійним сушистом, потрібно навчитися цьому мистецтву досить довго. Завдяки нашій допомозі ви приготуєте суші в домашніх умовах значно швидше. Давайте швидше приступимо до цього процесу.

Рецепт приготування рису для ролів досить легкий. Вам необхідно слідувати підказкам, не пропускаючи жодного етапу:

  1. Рис добре промийте. Так ви приберете лушпиння, позбавитеся від дрібного сміття. Візьміть невеликий посуд, насипте в нього необхідний об'єм крупи, промийте під прохолодною водою. Через теплу воду змивається клейковина, ось чому часто під час згортання ролі багато людей стикаються зі складнощами, рис просто розсипається. Промивайте крупу, поки вода не буде чистою, прозорою (вистачить 3 рази). Відкиньте рис на сито, зачекайте, щоб стекла зайва вода. Не зробивши так, суші під час їжі моментально розвалюватимуться.
  2. Пересипте рисову крупу в каструлю, пролийте прохолодну воду, залиште на 20 хвилин у спокої. За цей час рис пом'якшиться, що прискорить приготування інгредієнта. Візьміть компоненти в пропорції: на 200 г рису необхідно 250 мл води.
  3. Для приготування рису використовуйте чавунний посуд (каструлю вибирайте так, щоб вона мала прозору кришку, товсте дно). За допомогою кришки ви зможете контролювати процедуру варіння крупи, завдяки товстому дну рис прогріватиметься рівномірно, м'яко.
  4. Поставте посуд із крупою на плиту, увімкніть середній вогонь, зачекайте, щоб вода закипіла. Зробіть вогонь на мінімум, продовжіть варити рис приблизно 15 хвилин. Слідкуйте за процесом, каструлю не відчиняйте. Коли помітите, що рис повністю увібрав воду, вимикайте вогонь. Зварена рисова крупа виходить м'яка, розсипчаста, одним словом ідеальна, щоб приготувати смачні суші.
  5. Під час варіння не додавайте приправи. Також крупу не соліть, не перчите. Це важливий момент, щоб рис міг зберегти свій натуральний смак. Також не відкривайте кришку під час варення, не помішуйте крупу, щоб вона вийшла однорідна, зберегла смакові якості та клейковину. Саме завдяки цьому ви зможете сформувати гарні суші швидко, легко.
  6. Коли вода повністю вбереться в рис, вимкніть вогонь, залиште посуд на деякий час (кришку не прибирайте). За цей час приготуйте спеціальний склад заправки, куди обов'язково входить рисовий оцет.
  7. Заключний етап: до готового рису необхідно додати підготовлену заправку, після чого ви зможете ним користуватися, щоб приготувати суші, роли. Щоб не зіпсувалась текстуру відвареного рису, перекладіть його в ємність із харчового пластику або натурального дерева. Після цього додайте заправку, перемішайте крупу, використовуючи дерев'яну ложку або лопатку.

Вітаємо! Завдяки нашим порадам у вас вийшло приготувати легко, без проблем головний компонент, з якого ви зможете приготувати не тільки роли, а й інші страви східної кухні. Дотримуючись наших рекомендацій, рисова крупа у вас вийде розсипчаста, насичена до смаку. А на роботу ви витратите максимум 40 хвилин.

Не поспішайте залишати наш сайт. Ми також вирішили поділитися ще порадами щодо того, як правильно вибрати рис для приготування суші та ролів.

Правила вибору рису для приготування ролів, суші

Спочатку люди користувалися рисом, щоб ферментувати сиру рибу. Після цього рибу з'їдали, перероблена крупа викидалася або застосовувалася, щоб готувати наступну партію. Через деякий час рис почали також їсти, і в 19 столітті з нього почали готувати перші суші. Для страв був використаний відварений рис, риба у сирому стані.

Сьогодні вибору зерна люди почали приділяти особливу увагу, від цього залежать смакові властивості готової страви, її консистенція. Щоб рис був приготовлений ідеально, врахуйте такі важливі нюанси:

  1. Роли, суші та інші східні страви готуються лише з рису, що містить багато клейковини – сорт білий, круглозернистий. Крупа дозволяє швидко формувати гарні роли, суші.
  2. Віддавайте перевагу рису, який має кожне зерно мають приблизно рівні розміри. Тільки так рис не втратить своєї клейковини, вийде розсипчастим у міру. Суші з такої крупи добре розрізаються і не мають порожнин, зерна не випадають.
  3. Щоб не переварити крупу, вибирайте непропарений рис. А якщо ні, то у вас вийде каша з відсутністю добре виражених зерен.

Ми вас змогли навчити грамотно вибирати рис, а також відварювати його для отримання ідеальних суші та ролів. Ви самі переконалися, що створювати ідеальний компонент для приготування східних страв дуже легко. Успіхів вам у майбутніх кулінарних задумах!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
Доставка по всій території України
Доставка по всій території України